Home » Mijn werkwijze

Mijn werkwijze Barefoot Hoofcare

 

Voordat ik met de bekapping begin doorloop ik (als ik het paard voor het eerst zie) een korte anamnese vragenlijst om een totaalbeeld van het paard te krijgen.

Ook wil ik de bewegingen van het paard even waarnemen aan de hand in stap en draf zodat ik de biomechanica kan beoordelen. (voor en na de bekapping)

 

Door juiste observatie van de signalen die het paard mij laat zien vóór, tijdens en na het bekappen krijg ik een duidelijk beeld van mijn werk.

 

In mijn ogen is een paard nooit "vervelend" als hij niet wil meewerken tijdens de bekapping. In alle gevallen waarin het paard tegenstribbelt (tenzij het om een jong paard gaat die alles nog moet leren) is er iets in zijn lichaam (of de omgeving) waardoor hij niet in staat is mee te werken.  Hier neem ik de tijd voor en maak ik tevens gebruik van diverse Bodywork technieken waarna het voor het paard makkelijker uit te houden is om de bekapping te voltooien. Dit neemt uiteraard meer tijd in beslag.

 

Als ik vermoed dat er lichamelijke problemen bij het paard zijn waarbij professionele hulp van een osteopaat, chiropractor of fysiotherapeut nodig is zal ik dit uiteraard bespreken met de eigenaar en eventueel doorverwijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij jou paard van de ijzers af en naar blootvoets dan kan je bij mij terecht! Hiervoor heb ik speciaal gereedschap ter beschikking.

Zonder lange overgangsperiode zal ik jou paard begeleiden naar blootsvoets.

 

Ook voor de kleintjes pas ik maatwerk toe! Voor Shetlanders, Falabella's en andere miniatuur paardjes ben ik in het bezit van een mini Hoofjack en aangepast gereedschap.