Home » Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden

 

Algemeen:

 

* Kwaliteit en goede service staan bij mij voorop.

 

* Ik zal er alles aan doen om jou paard in alle opzichten zo goed mogelijk te helpen.

 

* In mijn werk zal ik het welzijn van het paard altijd serieus nemen.

 

* De Natural Balance Methode is wetenschappelijk bewezen, en ik heb hiervoor een uitstekende Opleiding gevolgd.

 

* Ik ben eerlijk in wat ik waarneem en zal daarin mijn beste advies geven.

 

* Mocht ik naast hoefproblemen andere problemen waarnemen zal ik een   doorverwijzing adviseren naar een dierenarts, kliniek, paardentandarts, chiropractor, zadeladviseur, fysiotherapeut of masseur.

 

* Ik heb altijd het recht om mijn werk te stoppen als het mijn veiligheid in gevaar  brengt.

 

* Je bent vrijblijvend om over te stappen naar een andere hoefsmid.

 

* Ook ik ben vrijblijvend om een klant-relatie te beëindigen. Je krijgt dan minimaal één maand opzegtermijn, maar ik zal altijd proberen te zorgen voor een bekapperiode termijn zodat er genoeg tijd is om een vervanger te zoeken.

 

* Ik ben vrij om de voorwaarden ten alle tijden te kunnen en mogen wijzigen.

 

 

Aansprakelijkheid:

 

* Zodra jijzelf, een andere hoefsmid of bekapper tussen mijn bekapperiode door aan jouw paard laat werken vervalt al mijn aansprakelijkheid direct.

 

* Mijn aansprakelijkheid zal nooit meer zijn dan maximaal twee maal het factuurbedrag.

 

* Minder gewenste omstandigheden zoals onvoldoende licht, een onrustig paard, afleiding van honden en/of kinderen, weersomstandigheden kunnen gevolgen met zich mee dragen waar ik niet aansprakelijk voor ben.

 

* Het is noodzakelijk om vooraf aan mij kenbaar te maken of het een paard betreft met gedragsproblemen voor mijn en jouw veiligheid. Indien dit verzwegen wordt heb ik het recht de behandeling te stoppen en de kosten in rekening te brengen ook al heb ik de bekapping niet kunnen voltooien.

 

* Slecht voeding of teveel aan suikers zullen een resultaat van een bekapping negatief beïnvloeden. Ik zal hierin eerlijk advies geven, en meedenken voor juiste oplossingen op maat. Ik ben echter niet aansprakelijk voor ongewenste resultaten als er geen verandering heeft plaats gevonden in het dieet van het paard.

 

* Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele schade of ontevredenheid voortvloeiend uit het opvolgen van mijn tips.

 

* Ik ben niet de vervanger van je dierenarts of kliniek. Voor het stellen van een diagnose moet je naar je dierenarts of kliniek.

 

* Ik neem géén verantwoordelijkheid voor oude blessures.

 

* Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen van (verkeerd geïnterpreteerde) informatie van mijn website.

 

* Ik ben niet aansprakelijk voor hoefcondities van paarden die dagelijks opgesloten in een stal staan.

 

Privacy:

 

* Ik ga zeer zorgvuldig om met jouw gegevens. Jouw gegevens zullen nooit zonder jouw toestemming doorgegeven worden aan derden. In gevallen waarbij een dierenarts jouw gegevens nodig zal hebben, zal ik dit na jou toestemming persoonlijk overhandigen.

 

* Jouw emailadres wordt uitsluitend gebruikt voor ons onderling contact en zal bij gelijktijdig mailen van klanten onzichtbaar zijn.

 

* Ik hanteer beroepsgeheim.

 

Betaling & kosten:

 

* Betalingen particulier uitsluitend contant.

 

* Er is betaald wanneer ik het contante geld ontvangen heb.

 

* Bij wanbetalers vervallen alle komende, reeds gemaakte, afspraken. Pas na betaling van de achterstand zal een bezoek van mij worden gedaan, waarbij er vooraf zal worden betaald voor het nieuwe consult.

 

* Mijn basistarieven zijn telefonisch of per email opvraagbaar.

 

* De basistarieven kunnen op 1 januari elk jaar worden aangepast.

 

* Eventuele andere extra kosten worden vooraf met jou besproken.

 

 Afspraken:

 

* Ik zal zoveel mogelijk rekening houden met jouw agenda.

 

* Bij twijfels over een bezoek kunnen foto's verstuurd worden per email van de voor en onderkant van de hoef, aan de hand daarvan kan een afspraak worden gemaakt.

 

* Mochten er omstandigheden zijn waardoor mijn bezoek beter uitgesteld kan worden, ook al is het op het laatste moment, graag gewoon even bellen. (zoals slechte weersomstandigheden, een geboorte of andere onverwachte omstandigheden)

 

* Houdt er rekening mee dat verzetten op heel korte termijn misschien niet mogelijk is i.v.m drukke agenda Indien mogelijk zo lang mogelijk van te voren een afspraak verzetten. Ik zal natuurlijk mijn best doen om je toch ergens bij te plannen.

 

* Ik hou ervan om op tijd te zijn en meestal lukt dit ook. Mijn tijd is kostbaar, dus ga ik met hetzelfde respect met jouw tijd om. Ik ben maximaal 10 minuten eerder of later dan afgesproken. Mocht het voorkomen dat ik toch niet red, krijg je op tijd een telefoontje.

 

* Mijn advies is om direct een nieuwe afspraak te maken bij mijn laatste bezoek. ( praktijk wijst uit dat mensen toch vergeten te bellen voor een afspraak ,wat de gezondheid van het paard niet ten goede komt)

 

* Als het aantal paarden verandert ten opzichte van de vorige keer graag dit op tijd aan mij doorgeven. Als ik namelijk onverwacht langer/korter bij jouw werk, kom ik te laat bij de volgende afspraak en eventueel ook de daaropvolgende...

 

* Mocht ik op jouw moeten wachten kan ik je om een vergoeding daarvoor vragen als ik dat nodig vind.

* Ben je onze afspraak vergeten ,dan zal ik een vergoeding daarvoor met je moeten overleggen indien ik dat nodig vind.

 

* Bij ziekte of blessure van mijn kant wordt er veel moeite gedaan om voor goede vervanging te zorgen . Je bent vrij om hier wel of niet gebruik van te maken.

 

* Als je paard moeilijk is door angst voor de hoefsmid wil ik dit van te voren weten. Dit kost namelijk extra tijd en dat neem ik graag voldoende tijd om alle mogelijke stress weg te nemen.

 

 

Praktisch zaken:

 

* Ik wil het paard kunnen zien lopen in stap en draf voor en na het bekappen.(indien dit fysiek en qua weersomstandigheden mogelijk is)

 

* Ik heb het geluid van mijn  mobiel uit staan om afleiding te voorkomen. Jullie hebben het recht op mijn volledige aandacht. Als het toch nodig is mijn telefoon paraat te houden zal ik dit melden.

 

* Je verschaft een degelijke, schone liefst vlakke werkplek ,waar eventueel in de schaduw of droog kan worden gewerkt.

 

* Bij extreme weeromstandigheden zal de afspraak worden verzet als ik toch buiten moet staan. (bij -10 graden en oostenwind of +35 graden in de volle zon)

 

* Je haalt zelf het paard uit de wei of stal.

 

* Je houdt zelf je paard vast, aan een los touw.

 

* Honden zoveel mogelijk uit de buurt houden van het paard als ik aan het werk ben. Een hond kan hierbij ernstig verwond raken en daarbij is het voor mij niet prettig werken als voortdurend een hond voor mijn neus loopt.

 

* Verder zijn er individueel afspraken te maken wanneer wij elkaar en ik de paarden, beter kennen.

 

 

 

Tekst met dank aan Jill Rietman/ Filipa (c) en Justin Steen / Justainable (c)